Stai acasă, dar ai grijă și de banii din conturi: cum s-au înmulțit fraudele în timpul pandemiei

0 2

În pandemie, multă lume lucrează de acasă, iar consumul de internet a crescut enorm. Numai că și hackerii țin cont de acest lucru.

O societate adaptată noilor vremuri tehnologice nu înseamnă că e ferită de riscuri. Pe măsură ce soluțiile tehnologice s-au înmulțit, metodele hackerilor au devenit de asemenea mai adaptate și mai sofisticate. În pandemie, arată un studiu al Javelin Strategy & Research și SAS, schimbările de comportament au antrenat și aceste metode.

Multă lume a stat mai mult pe internet, s-au făcut plăți online și s-au folosit multe soluții digitale. În tot acest timp, însă, fraudele au crescut cu miliarde de dolari la nivel mondial.

Mai multe fraude la nivel mondial în pandemie

Autorii studiului notează că hackerii n-au stat degeaba.

„Din perspectiva monitorizării tranzacțiilor online, anul 2020 a fost cu totul atipic. Încercările de fraudă au crescut cu aproape 35%, ceea ce ne arată că infractorii sunt mai activi în încercările de fraudare a canalelor digitale. Instituțiile financiare sunt nevoite, așadar, să-și redefinească modul în care se protejează pe ele însele, dar și pe clienți, de riscurile asociate acestor schimbări, respectiv să adopte cât mai rapid tehnologiile antifraudă disponibile”, a declarat Ștefan Baciu, Country Manager SAS Romania & Moldova.

Noul normal înseamnă soluții digitale și adaptate. Dar schimbarea comportamentului și creșterea numărului de plăți online, de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica