Spotify Lite, aplicaţia pentru cei cu planuri de date limitate

0 616

Deoarece smartphone-urile devin din ce în ce mai populare, în special în zone în care accesul la internet rapid nu este o posibilitate, multe companii lansează aplicaţii „Lite” pentru a asigura o experienţă de calitate, chiar şi pe conexiuni slabe. Serviciul de streaming pentru muzică Spotify este următorul care va lansa o variantă mai „uşoară” a aplicaţiei pentru mobil, aceasta fiind deja disponibilă în variantă beta pentru Android.

Spotify Lite este o aplicaţie dedicată atât celor care nu au acces la internet rapid sau stabil, cât şi telefoanelor cu specificaţii modeste, precum cele din seria „Android Go”. Aceasta ocupă doar 15 MB în memoria telefonului, fiind mai uşor de descărcat pe o conexiune mobilă cu viteză limitată. Mai mult, aceasta vine cu o interfaţă simplificată, însă şi cu acces restricţionat la câteva dintre funcţiile care au consacrat serviciul de streaming pentru muzică.

Pe lângă Spotify Connect, funcţia care poate folosi o conexiune Wi-Fi pentru a controla redarea de muzică pe toate dispozitivele conectate la contul de Spotify de pe oricare altul, din Spotify Lite lipsesc şi posturile de radio personalizate, posibilitatea de a descărca muzica pentru ascultare offline şi posibilitatea de a asculta muzica într-o anumită ordine. Așadar, această aplicaţie este dedicată în special utilizatorilor de conturi „Free”, întrucât nici cu un cont „Premium” nu poti accesa aceste capabilităţi.

Ce oferă însă aplicaţia este un mai bun control al datelor consumate. Este un indicator care contorizează traficul de date consumat de Spotify Lite şi există posibilitatea de a impune o limită de download dintr-o listă: 250, 500 sau 750 MB sau 1, 2 sau 3 GB.

Momentan aplicaţia este disponibilă doar în Google Play Store şi doar în anumite regiuni. Cei care nu au răbdare o pot instala mai repede descărcând apk-ul din diferite surse, însă există posibilitatea ca Spotify Lite să nu fie compatibilă cu anumite dispozitive.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica