Spionajul electronic în cuplu, o normalitate terifiantă: câți cred că ”așa se face”

0 0

Surprinzător de multe persoane care se află într-un cuplu sunt de părere că este normal să-ți spionezi partenerul prin mijloace electronice. În cazul în care există suspiciunea că te-ar înșela, același procent explodează.

Pentru a marca cea de-a doua aniversare Coalition Against Stalkerware, co-fondată de Kaspersky, compania de securitate cibernetică a comandat un sondaj la nivel global. Analiza a implicat peste 21.000 de participanți din 21 de țări cu scopul de a afla atitudinile lor față de confidențialitate și urmărirea digitală în relațiile intime.

Ca referință, formularea de stalkerware face referire la instrumentele folosite de o persoană pentru a monitoriza prin mijloace digitale viața privată a altei persoane, prin intermediul unui dispozitiv mobil, fără consimțământul victimei.

Cât de grav este spionajul în cuplu

În timp ce majoritatea respondenților (70%) din cadrul analizei realizate de Kaspersky nu cred că este acceptabil să-și monitorizeze partenerul fără consimțământ, o parte semnificativă a oamenilor (30%) nu văd nicio problemă cu această practică și o consideră acceptabilă, în anumite circumstanțe.

Dintre cei care cred că anumite motive justifică supravegherea secretă, aproape două treimi (64%) ar face acest lucru dacă ar crede că partenerul le este infidel, dacă are legătură cu siguranța acestuia (63%) sau dacă ar crede că este implicat într-o activitate criminală (50%). Privind…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica