Speciile acestea extrem de rare au fost găsite când se credea că au dispărut definitiv

0 2


În biologie, extincția este dispariția tuturor membrilor unei specii sau a unui grup de taxoni, reducând astfel biodiversitatea. Momentul dispariției este, în general, considerat a fi moartea ultimului individ al speciei, deși capacitatea de reproducere și recuperare s-ar fi putut pierde înainte de acest punct.

Deoarece potențialul ariei biogeografice al unei specii poate fi foarte mare, determinarea acestui moment este dificil de făcut, și de obicei are loc retrospectiv. Această dificultate conduce la fenomene cum ar fi taxonul Lazarus, unde o specie presupusă dispărută „reapare” brusc (de obicei în registrul fosilelor) după o perioadă de absență aparentă.

În continuare, vă prezentăm trei specii rare, despre care se credea că au dispărut, dar ulterior au fost redescoperite

Probabil cea mai cunoscută specie care nu mai e acum dispărută, se presupunea că Coelacanth („Celecant) a pierit împreună cu dinozaurii, acum 65 de milioane de ani. Structura scheletică a aripioarelor sale fosilizate a sugerat că specia sa a fost un moment crucial în evoluția animalelor terestre cu patru membre („tetrapode”). Apoi, în secolul al XX-lea, au fost descoperite două specii diferite.

În primul rând, în 1938, Celecantul din Oceanul Indian de Vest a fost prins în apropierea Africii de Sud. Apoi, în 1998, Celacantul indonezian a fost prins în largul coastei Indoneziei. Este surprinzător cât de criptice sunt aceste specii, având în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica