Specializare gratuită în IT pentru profesorii clujeni din învățământul preuniversitar

0 3

Asociația Descoperă-ți pasiunea în IT va derula în curând cea de-a treia ediție la Cluj a proiectului SpecialProf, prin care câteva zeci de profesori din învățământul preuniversitar din județ vor fi pregătiți gratuit în specializări precum  Programare Orientată pe Obiect (Java), Administrarea și securitatea sistemelor de calcul, Baze de date, Tehnologii web server-side, Tehnologii web client-side, Tehnologii și Framework-uri Enterprise, Tehnologia .NET sau Software Engineering. 

În următorii ani, un miliard de tineri din întreaga lume riscă să devină inadaptați la piața muncii în cea de-a patra revoluție industrială, care se schimba în ritm tot mai alert ca urmare a tehnologiilor emergente. Este concluzia raportului Deloitte, „Pregătirea forței de muncă de mâine pentru cea de-a patra revoluție industrială”, realizat împreună cu Global Business Coalition for Education.

„Încurajăm o învățare relevantă, susținută și practicată atât de elevi cât și de profesori”

Mai exact, până în 2030, mai mult de jumătate din cei 1,8 miliarde de tineri ai lumii (cu vârste cuprinse astăzi între 15 și 29 de ani) nu vor avea aptitudinile sau calificările necesare pentru a participa activ în câmpul muncii. Drept urmare, mediul de afaceri trebuie să-și asume un rol mai activ în pregătirea tinerilor de astăzi pentru a le asigura adaptarea la Industria 4.0, întrucât aceasta transformă munca, iar reducerea decalajului de…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica