SpaceX ar putea bate NASA la un capitol important

0 1

Elon Musk are planuri mari cu SpaceX, compania prin care vrea să trimită oameni în spațiu, iar ambițiile sale l-ar putea ajuta să depășească NASA.

Starship, racheta dezvoltată de SpaceX, va putea fi lansată la costuri extrem de mici în orbită, a anunțat Elon Musk. A declarat acest lucru în cadrul Space Pitch Day, un eveniment organizat de Air Force din Statele Unite destinat startup-urilor și afacerilor netradiționale.

Astfel, CEO-ul companiei susține că lansarea rachetelor SpaceX o va costa 1,3% din costurile pe care NASA trebuie să le suporte pentru același lucru.

„Dacă iei în considerare costurile operaționale, ar putea ajunge la cam două milioane de dolari”, a anunțat CEO-ul companiei. Acesta a mai adăugat că acest cost ar fi chiar mai mic decât cel necesar pentru lansarea unei rachete mici.

SpaceX va lansa rachete în spațiu la un preț mult mai mic decât  face NASA

Totuși, la prima vedere, costul nu pare deloc unul mic: două milioane de dolari este totuși o sumă considerabilă. Numai că, situația se schimbă atunci când iei în considerare cât o costă pe NASA o lansare de rachetă, în comparație cu ceea ce susține Elon Musk despre SpaceX. În medie, costurile de lansare ale unei rachete NASA ajung la 152 de milioane de dolari.

În ciuda speranțelor lui Musk, suma pare extrem de mică. Mai ales dacă iei în considerare faptul că lansarea Flacon 9, o rachetă mult mai mică decât Starship, costă compania în prezent…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica