South Park, cenzurat în China: modul ironic în care și-au cerut scuze creatorii serialului

0 5


South Park este unul dintre cele mai populare seriale de animație din toate timpurile. Din păcate pentru creatori, ultimul episod nu a fost difuzat în China.

South Park a început în 1997, iar cel mai recent sezon, cu numărul 23 a ajuns pe televizoare în urmă cu aproximativ două săptămâni. Deși creatorii săi au fost din todeauna curajoși în privința conținutului, niciun episod nu a mai fost interzis în China, până la episodul 2 din sezonul 23. Acesta este intitulat simplu Band in China.

Episodul care nu a mai ajuns pe ecranele pasionaților de South Park din China are două povești. Ambele sunt corelate cu cenzura din cea mai bogată țară din lume și cu eforturile pe care le fac creatorii de conținut pentru a-și adapta materialul la mecanismul de cenzură din țara lui Xi Jinping.

Randy încearcă să-și extindă distribuția de marihuana de la propia fermă în China, în timp ce Stan și-a făcut o formație de death metal din frustrarea că nu mai locuiește în South Park. Un producător vrea să transforme în film povestea formării formației rock, dar situația se complică în momentul în care se pune problema distribuției peliculei în China.

Există și o scenă în care Randy îl ștrangulează pe Winnie the Pooh, ca o referință la ce pot face americani ca să fie pe placul chinezilor. Ca referință, Winnie the Pooh este interzis în China prin lege, în orice formă, deoarece a existat la un moment dat o memă care a asociat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica