Soluția prin care vei uita de buffering când te uiți pe Netflix

0 9

Probabil ai avut și tu parte de buffering în momentele în care prea mulți utilizatori au fost conectați simultan la aceeași rețea Wi-Fi.

Cei de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) ar putea avea o soluție pentru momentele în care rețeaua Wi-Fi e folosită de prea mulți utilizatori în același timp.

O echipă de cercetători a dezvoltat un instrument care ar putea veni în ajutorul celor care împart o conexiune la Wi-Fi limitată. Se numește sistemul Minerva și a fost creat în cadrul Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT. Dar ce face acest sistem interesant? Ei bine, pe scurt, înainte să le ruleze, analizează videoclipurile pentru a determina cât de mult ar fi cu adevărat afectate dacă ar fi vizionate la o calitate mai slabă.

Protocolul tradițional pentru Wi-Fi funcționează simplu: lățimea de bandă disponibilă se împarte la numărul de utilizatori conectați la internet. Astfel, cu cât există mai mulți utilizatori simultan, cu atât lățimea de bandă alocată fiecăruia dintre aceștia este mai mică.

Ce poate face sistemul Minerva pentru Wi-Fi-ul tău

Procesul prin care sistemul analizează videoclipurile e totuși ceva mai complex. Astfel, în cazul unor streaming-uri simultane, sistemul le examinează pe fiecare în mod offline pentru a determina exact care videoclip ar avea nevoie de o lățime de bandă mai mare și care ar putea fi urmărit la o lățime de banddă mai mică, dar fără…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica