Soluția pentru învățământul din România, în cuvintele lui Mircea Miclea: viziunea fostului ministru

0 4

Învățământul din România este un dezastru de proporții astronomice, cu valori, curriculum și proceduri desprinse din secolul trecut. Deși este improbabil să se schimbe vreodată, Mircea Miclea are câteva soluții.

Se discută de mult timp de inabilitatea învățământului românesc de a pregăti copiii pentru viață. Cel mai recent efort devenit viral a fost al lui Selly, un clip în care vloggerul detaliază pas cu pas faptul că aproape nimic din ce se învață în școlile românești nu mai are aplicabilitate reală. Nimic din ce a folosit vedeta din online pentru a ajunge unde este nu a dobândit pe băncile școlii, de la abilități de management financiar până la cunoștințe de editare video, nimic.

Cel mai recent reproș adus învățământului românesc a venit din partea lui Mircea Miclea, un fost ministru al Educației între 2004 și 2005. El este una dintre cele mai importante voci din acest domeniu al ultimelor decenii. Este psiholog, profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației de la Universitatea Babeș-Bolyai, cercetător, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, cu o vastă experiență de practician și formator în psihoterapie, autor a numeroase volume și lucrări științifice.

Pe marginea educației din țara noastră, fostul ministru a făcut câteva declarații foarte interesante într-o intervenție la Digi24. În acel context, Miclea a dat și câteva soluții clare la situația foarte…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica