Soluția pentru Android Auto care-ți promite că vei evita accidentele

0 4

Mașinile au devenit tot mai inteligente în ultimii ani. Iar sisteme precum Android Auto și Apple CarPlay au contribuit din plin la acest lucru.

Industria auto promite, de câțiva ani buni, nu doar modele mai prietenoase cu mediul, ci și mult mai inteligente. S-au încheiat diverse parteneriate cu giganți din tehnologie și a fost doar o chestiune de timp până ce sistemele de operare oferite de Android și Apple au ajuns și pe mașini.

Majoritatea noilor modele sunt echipate cu aceste sisteme de operare. E vorba de Android Auto și Apple CarPlay. Sigur, există o funcție extrem de importantă a acestora: șoferii nu mai sunt nevoiți să pună mâna pe telefoane. Dar nu e singura funcție prin care sistemele de operare promit siguranță mai mare în trafic.

Cum promite Android Auto că salvează viața pietonilor

Mai mulți dezvoltatori de aplicații au venit cu o idee pentru ca Android Auto să devină și mai sigur. E vorba de un concept care se folosește chiar de telefoanele pietonilor pentru a-l împiedica pe șofer să provoace un accident mortal. Cum? E simplu.

E vorba de aplicația VisibleZone, care detectează și prezice când un pieton din apropiere riscă să fie lovit de mașină. Sistemul se folosește de inteligența artificială, mai precis utilizează telefonul șoferului conectat la Android Auto și telefoanele pietonilor din apropiere. Se stabilește locația fiecăruia și cam aia e.

Numai că există o mică problemă. Pentru ca acest sistem…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica