Soluția deșteaptă găsită de francezi pentru penalizarea utlizării de plastic

0 5

Francezii încearcă să devină din ce în ce mai eficienți pentru protejarea mediului, indiferent dacă este vorba de produsele din plastic sau poluarea realizată de mașini.

La fel ca în majoritatea țărilor, plasticul este o problemă foarte mare în Franța, dar autoritățile de la Paris s-au gândit la o soluție creativă pentru a micșora utilizarea sa. În timp ce un număr mare de companii au implementat măsuri pentru a utiliza mai puțin plastic în produse și ambalaje, Guvernul francez a decis să accelereze acest ritm îmbucurător cu o lege.

Un nou proiect de lege care urmează să fie votat în viitorul apropiat vrea să penalizeze utilizarea de plasticuri ne-reciclate. Această idee a fost vehiculată inițial anul trecut, dar se pare că acum urmează să fie implementată pe întregul teritoriu al țării. Dacă lucrurile merg bine, noua taxă ar duce la utilizarea exclusivă de plastic reciclat în Franța până în 2025.

Conform noului plan, produsele care vor utiliza ambalaje din plastic reciclat vor avea un preț de achiziție la raft cu 10% mai mic decât în prezent. Produsele cu plastic nou vor avea un preț de 10% mai mare. Deși, în final, decizia va cădea în sarcina consumatorilor, în mod previzibil, produsele mai ieftine ar trebui să devină mai populare și, în același timp, să încurajeze utilizarea de plastic reciclat.

Secretarul de stat pe probleme de mediu a afirmat că acest proiect reprezintă doar o parte din numărul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica