Solitaire a împlinit 30 de ani și surpriza e că încă e folosit de zeci de milioane de oameni

0 0


Da, există și jocuri pe calculator care ți-au marcat copilăria, deși mare parte din timp ți-o petreceai, probabil, pe afară. Unul dintre ele tocmai a împlinit 30 de ani de la lansare și este încă jucat de zeci de milioane de oameni la nivel mondial.

În urmă cu vreo 30 de ani, tehnologia era încă la început și nu mulți dețineau un calculator acasă. Totuși, spre sfârșitul anilor 90, au început să apară și prin România diverse jocuri, iar lumea s-a familiarizat cu ele. Unul dintre ele e Solitaire – creat de Microsoft.

În caz că nu știai, a fost creat, de fapt, pentru a-i învăța pe oameni cum să folosească mouse-ul. Și, la 30 de ani de la lansare, acest joc pare nemuritor. Are lunar 35 de milioane de jucători activi. Și, da, e posibil ca printre aceștia să fie și mulți angajați de prin instituțiile publice din România.

Solitaire, jocul copilăriei tale ce tocmai a împlinit 30 de ani

Solitaire a fost creat în urmă cu trei decenii pentru a-i familiariza pe oameni cu mouse-ul. Ulterior, tehnologia a evoluat și au apărut o serie de alte jocuri mult mai sofisticate. Și totuși Solitaire n-a dispărut. Ba din contră, a reușit să-și păstreze fani în întreaga lume până și astăzi, când vorbim deja de viitorul roboților, mașini autonome și inteligență artificială.

Microsoft l-a păstrat în fiecare versiune lansată și chiar l-a îmbunătățit.

Uite, spre exemplu, cum arată versiunea actuală de pe Windows 10,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica