Sistemul cardului de sănătate a picat în plină criză: CNAS vrea să renunțe la el

0 0

Sistemul cardului de sănătate a picat în plină criză de coronavirus. CNAS ar putea desființa acest sistem.

Românii ar putea să nu mai aibă nevoie de card de sănătate pe o perioadă determinată de timp. CNAS are în plan să desființeze acest sistem, care a picat, din nou, în plină pandemie de coronavirus. Un proiect în acest sens ar fi în lucru la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În această perioadă, validarea serviciilor medicale se va face offline până la soluționarea problemelor tehnice apărute în sistemul informatic, transmite CNAS.

CNAS ar vrea să renunțe temporar la cardul de sănătate

Sunt probleme mari tehnice în plină pandemie de coronavirus. Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă, iar furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, anunță reprezentanții CNAS.

În aceste condiții, se ia în calcul renunțarea la cardul de sănătate pe o perioadă determinată, tocmai pentru ca lucrurile să nu mai fie blocate.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile (miercuri – n.r.) echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica