Sfaturi de Black Friday (și nu numai) să nu-ți „spargă” nimeni telefonul

0 1

În perioade extrem de aglomerate, ca Black Friday sau sărbătorile de iarnă, utilizatorii tind să fie mai ușor victimele infractorilor cibernetici. Și acum nu mai vorbim doar de computere, ci și de telefoane. Cum cele cu Android sunt cele mai populare, acest ghid te ajută să nu fii una dintre victime.

În perioade ca cea de Black Friday cresc atacurile cibernetice. Totodată, vigilența utilizatorilor poate fi redusă din cauza agitației cu reduceri, când site-uri sau aplicații „dubioase” te pot atrage cu chilipiruri. Așa că uite câteva moduri în care îți poți să fii în siguranță pe Android, acum și mai mereu.

În ultimii ani, Google a dezvoltat și implementat Google Play Protect. Este un sistem care se asigură că nu există astfel de aplicații dăunătoare pe telefon, prin scanarea automată a aplicațiilor instalate. În cazul în care întâlnește astfel de aplicații, Google Play Protect va alerta utilizatorul și îl va ajuta să le elimine de pe dispozitiv.

Poți accesa Google Play Protect din setările de securitate ale dispozitivului, sau direct din Google Play. Aplicația scanează automat sistemul, dar se pot rula și scanări manuale.

Ține la distanță atacurile phishing

Phishing este fenomenul prin care o entitate rău intenționată te păcălește în a îi dezvălui informații personale. Phishingul vine în multe forme: de la emailuri convingătoare care par a veni de la cineva pe care-l cunoști, la apeluri telefonice…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica