Serialul premiat la EMMY pentru care Netflix a fost dată în judecată

0 2

Unul dintre cele mai apreciate seriale de pe platforma de streaming este acum pretextul pentru care o companie americană dă în judecată Netflix.

Compania a fost dată în judecată pentru o scenă controversată dintr-unul dintre cele mai populare seriale de pe platformă. Este vorba despre When They See Us, serial premiat la EMMY în 2019.

Mini-seria spune povestea unui grup de cinci tineri care sunt arestați, interogați și forțați să mărturisească faptul că sunt vinovați de un atac violent asupra unei femei care alerga prin Central Park.

De altfel, chiar una dintre scenele în care cei cinci băieți sunt interogați a declanșat procesul contra companiei. Atât Netflix, cât și regizorul serialului, Ava DuVernay, sunt acuzați că au prezentat greșit tehnica Reid – o metodă controversată de a interoga suspecții.

John E. Reid and Associates, Inc. predă această tehnică de interogare încă de la dezvoltarea sa, în anii ’70, de către fostul polițist John Reid.

Secvența din When They See Us prezintă această tehnică drept una „respinsă universal”, ceea ce ar însemna că folosirea ei nu ar fi tocmai acceptată. John E. Reid and Associates, Inc. neagă această afirmație și spune despre aceasta că ar fi adus prejudicii companiei.

Serialul a câștigat premiul EMMY pentru cea mai bună distribuție. De asemenea, Jharrel Jerome a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica