Serialul care a „prevestit” pandemia cu care se confruntă o lume întreagă acum

0 0

De-a lungul timpului, regizorii au fost fascinați de scenarii post-apocaliptice. Cu siguranță se vor face multe filme și seriale și cu tema „coronavirus”. Însă anul trecut s-a filmat ceva care te pune un pic pe gânduri. Un serial filmat anul trecut a anticipat pandemia Covid-19 și efectele ei: distanțare socială, carantină, teorii ale conspirației.

Când o gripă aviară venită de la porumbei este descoperită în nordul Chinei, oamenii care trăiesc pe o insulă idilică din Marea Nordului nu-și fac probleme. Dar într-o zi, o barcă cu pânze care transporta cadavrele unui cuplu britanic aduce virusul pe insulă.

 

Sună ca un scenariu inspirat de Covid-19, dar, de fapt, “Sløborn”, o producție  germano-daneză, a fost filmată în 2019 și difuzată la televiziunea germană, în timp ce Europa și restul lumii se confruntă cu o pandemie adevărată.

Serialul, al cărui titlu sugerează scenariul, „slow burn”, spune povestea modului în care viața de pe o insulă fictivă este schimbată într-un haos total, odată cu venirea virusului.

Locuitorilor de pe insulă li se recomandă să poarte măști pe față și să păstreze distanțarea socială. Regulile de carantină sunt introduse ulterior și, bineînțeles, nu lipsesc nici teoriile conspirației asupra originii focarului.

Regizorul a fost șocat când a venit pandemia

Creatorii serialului l-au descris drept „un thriller post-apocaliptic, îmbinat într-o epopee modernă” care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica