Semnal de alarmă pentru Dacia: decizia Renault care dă fiori la Mioveni

0 2

Renault a redeschis uzinele în care producția a fost oprită pe timpul pandemiei de coronavirus. Dar semnele nu-s dintre cele mai bune și deciziile luate de constructorul francez ar putea avea ecou până la uzina Dacia din Mioveni. Scenarii există și nu-s dintre cele mai optimiste.

Renault e un important constructor auto la nivel european și, grație tehnologiei, de care dispune, prosperă și uzina Dacia de la Mioveni. Marca autohtonă e văzută drept una accesibilă și cu un raport preț-calitate foarte bun. Numai că, dacă lucrurile merg prost la vârful Renault, atunci pot apărea situații nedorite și pentru Dacia.

Una dintre ele dă fiori în uzina din Mioveni. Renault a anunțat că intenționează să închidă mai multe uzine din Franța, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe și Nissan Micra. E un plan serios de reducere a cheltuielilor, care arată, de fapt, cum se resimte criza coronavirus în industria auto.

Pentru Dacia urmează vremuri tulburi.

Decizia Renault, semnal de alarmă pentru Dacia

Pe lângă uzina din Flins, francezii vor să închidă și uzina de asamblare de la Dieppe, tot din Hexagon. E un plan drastic de reducere a cheltuielilor, care e dat ca oficial de publicațiile franceze. Un anunț în acest sens ar urma să vină săptămâna viitoare.

„Patru uzine vor fi închise în Franța, Choisy-le-Roi, Dieppe și Fonderies de Bretagne, pentru început. Cea mai importantă, cea de la Flins, va fi…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica