Semnal de alarmă de Black Friday: cum știi că ești „țepuit”, conform ANPC

0 2

De Black Friday e multă gălăgie cu reducerile. Unele corecte, altele înșelătoare. Directorul ANPC a explicat cum îți dai seama că ceva nu e în regulă. Și dacă nu e, atunci poți sesiza Autoritatea ca să verifice și, astfel, să nu spargi bani aiurea.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a explicat că Black Friday e și o perioadă în care retailerii profită mult de încrederea clienților. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) recomandă cumpărătorilor să se informeze cât mai mai mult asupra produselor pe care intenţionează să le cumpere. Astfel, când sesizează o problemă, s-o raporteze.

  • Catalogul eMAG de Black Friday: reducerile dezvăluite până acum LIVE

Anghel a explicat că vânzările cu preţ redus, indiferent de tipul acestora, trebuie să respecte o serie de reguli de fixare şi publicitate a preţurilor. Astfel, orice comerciant care anunţă o reducere de preţ, de Black Friday sau alt sezon, trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice.

Ce responsabilități au magazinele de Black Friday

Toți comercianții trebuie să raporteze reducerea la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice. Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă. Iar prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același magazin în ultimele 30 de zile, înainte de data…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica