Șeful Twitter nu este impresionat de Metaversul Facebook: îl ironizează pe Zuckerberg

0 0

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a ironizat „metaversul”, un concept pe care CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a promovat ca viitor atât pentru Facebook, cât și pentru internet în general.

Dorsey este de părere că această idee, dacă va fi transpusă în realitate, va conduce către un viitor distopic.

Un utilizator de Twitter a postat pe Twitter despre ambițiile metaversului lui Zuckerberg, menționând că termenul a fost inventat pentru prima dată de scriitorul de science-fiction Neal Stephenson în romanul său din 1992 „Snow Crash”. Utilizatorul a spus că „metaversul se referea original la o lume virtuală deținută de corporații în care utilizatorii finali erau tratați ca cetățeni într-o dictatură corporatistă distopică”.

Metaversul Facebook

Zuckerberg a declarat că dorește ca Facebook să devină în cele din urmă o „companie metaversă”.

„Metaversul” se referă la o versiune viitoare a internetului în care, în loc să acceseze web-ul prin laptopuri și telefoane, oamenii folosesc dispozitive de realitate virtuală și realitate augmentată pentru a intra într-un spațiu virtual. Imaginează-ți o lume în care vei fi „teleportat” printr-un avatar digital într-o sală de conferințe. Mai mult, după serviciu, holograma ta stă pe canapeaua unui prieten, permițându-vă să urmăriți împreună un film fără ca niciuna dintre părți să iasă pe ușa din față. Scopul este de a aduce fizicitatea lumii în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica