Secretul „rușinos” al Facebook, dezvăluit la ultima criză, e vechi de trei ani

0 8


Facebook, rețeaua socială, și servicii ca WhatsApp și Instagram au avut ceva probleme grave pe 3 iulie. Pe rețea a fost vizibil un detaliu interesant: pozele sunt „citite” de Facebook și compania știe aproximativ ce-i în ele. Cumva, a fost șocant. Cumva, e un fapt evident și absolut previzibil din partea rețelei controlate de Mark Zuckerberg. Mai frumos e când afli că tehnologia a fost dezvăluită în 2016.

Facebook, alături de Google, Microsoft și alte companii, investește masiv în dezvoltarea inteligenței artificiale. Pe de o parte ar reduce costurile cu angajații, pe de alta ar face mai eficientă organizarea serviciilor sale. Iar o componentă importantă a AI e că poate recunoaște obiecte, oameni și alte elemente în imagini. E una dintre cele mai banale funcții ale inteligenței artificiale.

Facebook folosește asta ca să caracterizeze fiecare imagine încărcată pe platformă. Așa că pe 3 iulie, foarte probabil, ai văzut poze gri cu text de tipul „Image may contain: food”. Ceea ce-i înfricoșător, nu? Cum adică să știe rețeaua ce poză ai încărcat tu. Că e poză, nu text, n-ar trebui să „știe”. Dar știe, iar Facebook a vorbit prima dată despre asta în 2016.

De ce îți „citește” Facebook pozele

Cum a fost promovată „citirea” pozelor ca o opțiune pentru nevăzători

Pe lângă toate practicile imorale sau ilegale, Facebook a venit mereu cu un discurs despre cum vrea să facă societatea mai bine….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica