Secretul pentru o viață lungă, somnul: concluzia cercetătorilor care ar trebui să te sperie

0 1

În secolul vitezei, mulți dintre noi nu mai acordăm o mare importanță somnului. Alegem să ne încărcăm programul eliminând din orele de somn, fără să ne dăm seama că acest obicei poate reprezenta un pericol pentru sănătatea noastră pe termen lung.

Importanța somnului a fost demonstrată de-a lungul timpului în foarte multe studii de specialitate. Avem nevoie de odihnă regulată, în special pe timpul nopții, pentru ca organismul să se refacă, iar noi să dispunem de toate resursele necesare pentru activitățile de zi cu zi.

Lipsa somnului nu doar că ne poate aduce o scădere a randamentului, a concentrării, dar reprezintă și unul dintre factorii de risc ce amenință sănătatea și longevitatea.

Oamenii de știință din Marea Britanie au efectuat un nou studiu, ale cărui rezultate îți vor da fiori reci și te vor face să conștientizezi cât de important este să oferi organismului tău o perioadă de repaus total.

Cercetătorii au examinat datele de la jumătate de milion de participanți din Marea Britanie, de vârstă mijlocie, care au fost întrebați dacă au probleme cu adormirea noaptea sau se trezesc în mijlocul nopții.

Calitatea slabă a somnului e legată direct de un risc mai mare de deces

Persoanele care au probleme cu somnul au un risc mai mare de deces, spre deosebire de cele fără probleme de somn, mai ales dacă au diabet, sugerează concluziile noului studiu.

În cei nouă ani de cercetare, studiul a constatat că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica