Se schimbă regulile la intrarea în supermarketuri: în ce condiții îți vei face cumpărăturile

0 2

Autoritățile vin cu noi reguli pentru ca răspândirea virusului să fie diminuată. Prefectul Capitalei a anunțat noi măsuri pentru supermarketurile din București.

Autoritățile din București vin cu noi reguli de funcționare pentru supermarketuri și magazine. Acestea sunt obligate, între altele, să afișeze la intrare numărul maxim de clienţi care pot fi simultan prezenţi în magazin. De asemenea, toate magazinele mici vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi şi toate magazinele mari şi medii vor calcula clientela utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client, pentru a limita posibilitarea aglomerării.

Declarațiile au fost făcute de prefectul Capitalei, Alin Stoica, după o întâlnire cu retailerii. Sunt propuneri care, odată agreate, se vor transforma în obligații.

Se schimbă regulile la intrarea în supermarketuri în București

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului, arată că e nevoie de măsuri noi, după ce s-a observat că magazinele se aglomerează.  De fapt, este, dintr-un punct de vedere, și o consecință a faptului că în București, rata de infectare fiind peste 4, magazinele și supermarketurile se închid la ora 18:00 la sfârșit de săptămână.

Măsura e valabilă pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Prefectul Capitalei a adăugat că nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toţi operatorii, iar până joi la prânz sunt aşteptate propuneri suplimentare pentru a diminua riscul de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica