Se schimbă Codul Rutier. De sâmbătă, dacă faci asta la volan, poți rămâne fără permis

0 7

Codul Rutier se modifică, iar șoferii vor fi nevoiți să respecte reguli mai drastice în trafic, în special legate de folosirea unui telefon la volan.

Noile prevederi intră în vigoare sâmbătă, 12 octombrie, iar sancțiunile sunt destul de drastice pentru cei care nu respectă legea.

Guvernul a înăsprit legile într-o ședință din 12 august, în urma căreia a adoptat  un proiect de ordonanţă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Aplicarea măsurilor se face după 60 de zile de la publicarea OUG în Monitorul Oficial. Astfel, odată cu 12 octombrie, șoferii vor trebui să respecte noua lege în trafic.

Codul Rutier 2019: ce sancțiuni riscă cei care stau pe telefon în trafic

Schimbările sunt destul de drastice. În esență, potrivit noii legislații rutiere, șoferii nu mai au voie să folosească dispozitive electronice în timp ce conduc un autoturism. Nu mai este permisă nici măcar ținerea în mână a telefonului. Conducătorii auto vor fi sancționați și, în anumite situații, pot rămâne chiar fără permis.

OUG nr. 11/2019 prevede că:

În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Dacă șoferii folosesc un telefon sau orice alt dispozitiv…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica