Se schimbă banii în România: Cum arată moneda de 50 bani, ce reprezintă și ”cât costă”

0 0


Campionatul European de Fotbal Euro 2020 aduce schimbări importante pe piața monetară din țara noastră. Cu ocazia marelui eveniment, se vor schimba banii în România.

Banca Națională a României va lansa  o ediţie specială a monedei de 50 de bani, cu tema „Campionatul European de Fotbal 2020”.

Acest lucru se va întâmpla începând cu data de 11 iunie 2021.

Aversul monedei prezintă o compoziţie grafică ce face trimitere la jocul de fotbal, inscripţia în microtext „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL”, scrisă continuu pe trei rânduri, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României şi anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei redă în centru o minge de fotbal, inscripţia în microtext „Campionatul European de Fotbal”, scrisă continuu sub forma ochiurilor de plasă de la porţile terenului de fotbal; circular, inscripţia „CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL 2020”.

Antenție. Tirajul maxim pentru moneda din alamă pentru colecţionare este de 20.000 piese.

Monedele inedite au putere circulatorie

Monedele din alamă pentru colecţionare cu tema Campionatul European de Fotbal 2020 au putere circulatorie pe teritoriul României. Valoarea nominală a unei astfel de monede este de 50 de bani.

Preţul de vânzare pentru moneda din alamă pentru colecţionare este de 10,00 lei, exclusiv TVA. Monedele din alamă pentru colecţionare vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent.

Lansarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica