Se întâmplă la bancomat și lasă românii fără bani: cum te protejezi, la ce să fii atent

0 0

Infractorii atacă tot mai des cardurile bancare. Iată la ce să fii atent la bancomat, ca să nu rămâi fără bani.

Cardurile sunt de trei tipuri, în funcție de fondurile uInfractorii atacă tot mai des cardurile bancare. Iată la ce să fii atent la bancomat, ca să nu rămâi fără bani.tilizate: de debit, unde fondurile sunt ale posesorului, debit cu overdraft sau descoperire de cont, unde fondurile sunt ale posesorului, dar există și o limită de creditare pusă la dispoziție de bancă, și cardurile de credit, unde fondurile sunt puse la dispoziție de bancă cu o dobândă și costuri aferente.

La ce să fii atent la bancomat

În unele situații, clienți ai băncilor posesori de carduri sunt sunați de către persoane care pretind a fi de la diverse instituții: Brigada Antifraudă, ANAF, DIICOT, DNA. Clienților le sunt solicitate informații despre carduri: numărul de card, dată expirării sau codul de securitate. Ulterior, sunt efectuate tranzacții pe internet, utilizând informațiile obținute prin telefon, notează Digi24. Aceste tentativă poartă denumirea de „phishing”, o metodă prin care un utilizator neautorizat încearcă să intre în posesia datelor tale.

Desigur, nu trebuie să oferi informații despre cardul tău nimănui, indiferent cine le solicită, prin orice canal de comunicare: telefon, email sau SMS. Singura excepție este necesitatea de introducere a datelor cardului, atunci când efectuezi plata online la comercianți prin…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica