Se dau bani de la stat, s-a votat legea: în ce domenii activează ”privilegiații”, ce pot să cumpere

0 0


Mici întreprinzători români au mai primit o mână de ajutor din partea statului român. În mod previzibil, există câteva condiții, dar ajutorul financiar este substanțial și ar fi păcat să nu ai în vedere particularitățile din spate. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

În cazul în care ai o afacere mai mică sau mai mare și aveai în vedere câteva investiții în utilaje și echipamente, există o ordonanță de urgență care s-ar putea să faciliteze respectivele achiziții. OUG 118/2020 pentru aprobarea programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii ”IMM Leasing de echipamente și utilaje” a fost publicată în Monitorul Oficial. În prealabil, a fost promulgată prin decret prezidențial.

Cum se dau bani de la stat, ce este IMM Leasing

Schema de finanțare din spatele noului program publicat în Monitorul Oficial include garanții de la stat pentru finanțările de tip leasing financiar destinate achiziției de echipamente și utilaje. Punctual, bugetul alocat subvenționării comisionului de risc, comisionului de administrare și a dobânzii este de 119,505 milioane lei, defalcat după cum urmează:

a) credite de angajament aferente perioadei 2020-2022 în suma de 119,505 milioane lei;

b) credite bugetare pentru plata ajutorului de minimis aferente perioadei 2020-2022 în suma de 119,505 milioane lei.

Noul program este menit să faciliteze accesul pentru întreprinderi mici și mijlocii la finanțări destinate…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica