Se dau bani de la stat pentru facturile la energie. Legea a fost promulgată

0 1

Măsurile de protecție socială promise de guvern au fost aprobate. Legea consumatorului vulnerabil de energie a fost promulgată de Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a aprobat, joi, legea privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Ea a fost transmisă joi de Parlament pentru promulgare. În 7 septembrie, Camera Deputaților, în calitate de for legislativ decizional, a adoptat Legea consumatorului vulnerabil. Aceasta urmează să fie aplicată începând din 1 noiembrie 2021.

Ce presupune această lege?

Actul normativ are ca obiect de reglementare stabilirea criteriilor de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie. De asemenea, măsurile de protecție socială care se iau și accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esențiale ale gospodăriei.

Aceste măsuri se finanțează din bugetul de stat, din bugetele locale sau din fonduri europene. Ele pot fi financiare și non-financiare. Conform legii ”consumator vulnerabil de energie, denumit în continuare consumator vulnerabil – persoana singură/familia care, din motive de sănătate, vârstă, venituri insuficiente sau izolare față de sursele de energie, necesită măsuri de protecție socială și servicii suplimentare pentru a-și asigura cel puțin nevoile energetice minimale”.

Ajutorul pentru încălzire va fi în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure. Suma…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica