Se apropie sfârșitul pandemiei. Dar nu stabili încă o dată pentru prima petrecere după mai bine de un an

0 0

„După ce s-a terminat pandemia” trebuie să fie una dintre cele mai frecvent pronunțate fraze din 2021. Suntem cu siguranță toți “vinovați” de acest tip de optimism, așteptând ziua când putem urca într-un avion, să luăm cina cu prietenii și să ne îmbrățișăm cu cei dragi. Se apropie sfârșitul pandemiei?

În ultimele luni, toate guvernele au dezvăluit planuri în mai mulți pași pentru a combate cel de-al treilea val al virusului. Campania de vaccinare este în desfășurare, dar în aceeași măsură sunt și protestele oamenilor care nu înțeleg că mai trebuie să avem răbdare.

Privind spre sfârșitul pandemiei și pe măsură ce vaccinarea se desfășoară (deși inegală), oamenii din întreaga lume își îndreaptă atenția spre sărbătorile de Paște. Cu toate acestea, istoria ne spune că sfârșitul unei pandemii este rareori ușor de datat cu exactitate.

Pandemia de gripă spaniolă din 1918 a fost cea mai mortală din istorie. A infectat în jur de 500 de milioane de oameni din întreaga lume și a ucis între 20 și 50 de milioane. La fel ca astăzi, cetățenii au fost supuși restricțiilor sociale și li s-a ordonat să poarte măști. Pandemia s-a ameliorat, dar prezicerea finalului său precis a fost aproape imposibilă la acea vreme. Și nici după ce s-a terminat, de fapt, nu se terminase.

În 1920, mai multe ziare au raportat reapariția gripei. Aproximativ 5.000 de cazuri au fost raportate în Chicago în decurs de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica