Schimbările climatice, scenarii sumbre: câți oameni vor ucide anual

0 2

Schimbările climatice reprezintă o amenințare reală la adresa planetei. Iar efectele sunt mult mai grave față de ceea ce s-a estimat inițial.

Se vorbește de ceva vreme despre încălzirea globală și despre efectele catastrofale pe care le va avea asupra planetei. Schimbările climatice nu-s deloc de ignorat și, după cum arată evenimentele recente, nu prea mai e de glumă. Anul trecut a fost marcat de incendiile din America de Sud. Anul acesta, a fost dezastrul din Australia.

Mai mult, există fenomene meteo greu explicabile. În Moscova s-a înregistrat cea mai caldă lună decembrie din ultimul secol și ceva, iar în deșertul Sahara a nins recent. Revista Nature Medicine pleacă de la toate aceste evenimente și vine cu niște scenarii extrem de sumbre.

Din cauza fenomenelor meteo extreme, numărul de oameni care vor muri sau vor fi grav răniți va fi extrem de mare.

Schimbările climatice, efecte catastrofale

Din cauză modificărilor de climă, numai în Statele Unite vor muri anual încă 2.135 de persoane, arată cercetătorii care și-au publicat studiul în Nature Medicine. Dacă până acum cercetătorii s-au axat numai pe fenomenele meteo extreme, atenția lor s-a îndreptat și către oamenii care au de suferit de pe urma acestora.

Între 2030 și 2050, aproximativ 250.000 de oameni vor muri în fiecare an din cauza malnutriției, malariei, diareei și a stresului termic. Toate cauzate de schimbările climatice prin care trece planeta. 250.000 de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica