Schimbări majore în Schengen: cum s-ar putea schimba circulația românilor în Europa

0 0

În teorie, pentru că România face parte din Uniunea Europeană, am câștigat câteva beneficii legate de libera circulație, dar absența țării noastre din spațiul Schengen continuă să fie o problemă.

Pandemia de coronavirus și, mai ales, circulația pe timp de pandemie, a readus în actualitate o serie de probleme legate de libera circulație pe bătrânul continent. Într-un raport recent al Euronews se atrage atenția asupra situației foarte delicate în care se află câteva țări din Europa și de ce oamenii de acolo vor întâmpina mai multe probleme dacă vor să iasă din țară.

Pornind de la definiția spațiului Schengen și de la faptul că România, Bulgaria și Croația nu sunt incluse, în același reportaj se atrage atenția asupra experienței europarlamentarului Dacian Cioloș de acum câteva săptămâni. Ca referință, Cioloș s-a chinuit destul de mult să ajungă cu mașina din România la Bruxelles.

Comisia Europeană a prezentat, săptămâna trecută, recomandările sale pentru redeschiderea frontierelor și mai multe țări lucrează la acest plan. Însă executivul comunitar susține că trebuie evitată orice măsură discriminatorie. „Când vine vorba de deschiderea zonelor de turism, călătorii și ospitalitate, am fost foarte clari în recomandările noastre – nu există nicio posibilitate de discriminare. Fiecare măsură trebuie să se bazeze pe recomandările noastre și trebuie să fie nediscriminatorie”, a transmis…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica