Schimbarea WhatsApp care te scapă de hackeri sau parteneri geloși: nimeni nu-ți mai vede conversațiile

0 2


Cea mai nouă versiune de WhatsApp face imposibilă clonarea conversațiilor tale pe un alt dispozitiv fără acordul tău explicit. Schimbarea rezolvă o breșă majoră de securitate.

Încă de acum câțiva ani, dacă cineva îți lua telefonul pentru câteva minute, îți putea clona conversațiile de WhatsApp, atât din urmă, cât și din acel moment înainte. Mecanismul era menit să te ajute să te conversezi mai ușor cu prietenii, aducându-ți mesajele pe un laptop, desktop sau tabletă prin WhatsApp Web. Modul în care poți folosi până la două conturi diferite de WhatsApp pe PC sau Mac l-am detaliat aici.

Problema era că, în timp ce tu îți putea clona conversațiile din WhatsApp pe laptop, ca să fii mai puțin distras de telefon, altcineva o putea face în scopuri malițioase. Era suficient să aibă WhatsApp pe laptop sau o aplicație care utilizează protocolul WhatsApp Web pe mobil și acces la telefonul tău deblocat.

De acum înainte, procesul de împerechere între WhatsApp pe smartphone și WhatsApp pe laptop se va desfășura doar în urma autentificării biometrice pe mobil. Cu alte cuvinte, nu este suficient că cineva ți-a intrat în aplicația de chat pe telefon. Trebuie ca tu să te autentifici cu amprenta sau cu fața pentru a finaliza împerecherea.

Abia după ce te autentifici cu amprenta sau prin sistemul de verificare facială, ai posibilitatea să scanezi codul QR, la fel ca înainte. Autentificarea biometrică pentru a accesa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica