Schimbarea radicală făcută de Google în Chrome: aceste extensii dispar din platformă

0 1


Google închide extensiile plătite oferite pe Chrome Web Store, după cum a anunțat compania. Acest lucru presupune că dezvoltatorii care încearcă să-și monetizeze extensiile vor trebui să facă acest lucru cu alte sisteme de gestionare a plăților.

Începând de luni, dezvoltatorii nu mai pot face extensii noi cu plată, potrivit Google, deși acțiunea consolidează o politică care a fost deja în vigoare din martie.

Această politică urmează unei suspendări temporare a publicării extensiilor plătite din decursul lunii ianuarie, după ce Google a observat o creștere a tranzacțiilor frauduloase care “urmăresc să exploateze utilizatorii”.

Ce presupune eliminarea acestor extensii din Chrome?

Ceea ce face în esență Google este să închidă sistemului de plăți Chrome Web Store pe care dezvoltatorii îl utilizează pentru a percepe achiziții în aplicație.

Așadar, dacă un dezvoltator folosește plățile Chrome Web Store pentru a monetiza extensiile, va trebui să migreze către un alt procesor de plăți, după cum afirmă compania.

Google va elimina treptat alte funcționalități în lunile următoare. Gigantul serviciu de căutări a furnizat o cronologie a modului în care va întrerupe extensiile Chrome Chrome plătite.

Google va renunța la opțiune gratuită pe 1 decembrie, iar accesul la plată prin Magazinul web va fi restricționat pentru toate extensiile Chrome plătite la 1 februarie 2021.

Acestea nu sunt singurele modificări…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica