Schimbarea pregătită de Google pentru toate telefoanele cu Android

0 3

Android e un sistem de operare open source. N-ar fi însă deloc util fără serviciile Google, mai ales Play Store. Și tocmai magazinul cu aplicații va trece acum printr-o schimbare foarte mare.

Schimbarea pe care Google vrea s-o facă presupune modificarea unui sistem care funcționează încă de când Apple a introdus App Store. În prezent, există două moduri în care poți obține aplicații: gratis sau pe bani. Iar când plătești, fie o faci o singură dată, și folosești aplicația respectivă pe vecie (oarecum), fie pe bază de abonament.

Google vrea acum să facă din abonare cel mai simplu mod în care poți accesa aplicații pe bani. Astfel, compania vrea să introducă un sistem de abonamente în Play Store, iar de banii aceia să folosești ce aplicație vrei. Sau ce aplicație e disponibilă.

Google ar face din Play Store un Netflix al aplicațiilor de Android

Abonamentele Google Play Pass vor putea fi luate direct din magazinul cu aplicații. Prețul de pornire ar fi de cinci dolari pe lună, iar pachetul ar include sute sau mii de aplicații pentru care altfel ar trebui să plătești separat. Sistemul are și o perioadă de încercare de 10 zile.

Google este încă în stadiul în care colectează feedback pentru schimbarea asta. La nivel vizual, la nivel de prețuri și la nivel de implementare lucrurile ar fi stabilite. Ce nu-i încă cert e feedbackul din partea utilizatorilor. Și mai trebuie o lansare oficială, ceea ce s-ar putea întâmpla…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica