Schimbarea majoră pentru RCA afectează și pagubele produse de mașini parcate. Ce trebuie să știi

0 3


RCA suferă o schimbare majoră care ar putea afecta piața asigurărilor auto. Probabil n-ai luat până acum în calcul, dar și mașinile parcate pot produce pagube. În acest caz, tocmai păgubitul era cel care își plătea singur bunurile distruse. Acest lucru a fost schimbat.

Asta înseamnă că de-acum încolo, asigurările RCA și/sau CASCO vor trebui să acopere și pagubele produse de mașinile parcate. Este cea mai recentă decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene, cu privire la reglementarea pieței asigurărilor auto și va trebui să fie respectată și de asiguratorii din România.

Schimbarea majoră pentru RCA care va fi în avantajul tău

Numeroase „tamponări” între mașini au loc în parcările supermaerketurilor, unde cu greu mai găsești vinovatul

Până acum, se lua în calcul faptul că pagubele pot fi produse doar de o mașină aflată într-un proces de utilizare. Adică trebuie să fie în mișcare, să fie la volan un șofer etc. E de tot râsul că până acum, nu s-a gândit nimeni că o mașină poate să producă accidente chiar și dacă este parcată și în interior nu se află nimeni. Cum? Simplu. Gândește-te că tu, om de bună  credință, îți lași mașina într-o parcare. În apropiere de ea, parchează un șofer grăbit sau neatent și o lasă fără frâna de mână trasă. Dacă autoturismul o ia la vale și intră chiar în mașina ta, tu ce ai putea să faci în acel moment?

Desigur, e vorba de cazul în care…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica