Schimbarea de la WhatsApp de care chiar aveai nevoie în haosul de pe internet

0 3


WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, dar asta înseamnă, de asemenea, o mulțime de dezinformări prin zvonuri distribuite pe platformă.

Mai ales în contextul actual al pandemiei este bine să delimităm ce e real de ce e fals, așa că WhatsApp a implementat o caracteristică ce va permite utilizatorilor să caute rapid mesaje frecvent distribuite pe Google, pentru a vedea dacă există mai multe informații online.

Cum previne WhatsApp fake news-ul

Când un mesaj WhatsApp a fost transmis de mai multe ori, aplicația afișează o pictogramă specială pentru a permite utilizatorilor să știe că natura mesajului nu este originală. Acest lucru poate ajuta la identificarea virală a informațiilor incorecte.

Astfel, compania testează o metodă pentru a verifica de două ori mesaje ca acestea, atingând butonul “lupă” din chat. Funcția încarcă mesajul prin intermediul browserului implicit al utilizatorilor, fără ca WhatsApp să citească singur conținutul acestuia.

WhatsApp a început să dezvolte această funcție încă din martie, iar compania începe acum să o implementeze utilizatorilor din Brazilia, Italia, Irlanda, Mexic, Spania, Marea Britanie și SUA. Rămâne de văzut când se va implementa și în România.

Avem acces la mai multe voci ca oricând, dar uneori cei mai zgomotoși pot spune numai neadevăruri. Această modificare nu va eticheta informația ca fiind adevărată sau falsă direct, ci…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica