Scârțâie ușile la programul „Noua Casă”: de ce vor fi mai puțini beneficiari anul acesta

0 3

Programul Noua Casă ar putea fi lansat și anul acesta, doar că va fi diferit față de anul trecut. Între altele, vor exista mai puțini beneficiari.

Programul Noua Casă – redenumit după Prima Casă – e programul prin care statul garantează o anumită parte din creditul accesat de cineva pentru a intra în posesia unei locuințe. Există câteva condiții și una dintre ele spune că beneficiarul nu trebuie să dețină deja o locuință.

Anul acesta, însă, programul „Noua Casă” va avea un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere faţă de două miliarde de lei cât a fost în 2020. Asta înseamnă mai puțini beneficiari.

Programul Noua Casă, mai puțini beneficiari

Cristian Păun, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), estimează că nu vor fi mai mult de 6.000 de beneficiari, în condițiile în care plafonul de garantare a scăzut.

„Plafonul din 2020 a fost 2 miliarde de lei, a fost aproape în totalitate subscris. Aproximativ 8.000 de garanţii pentru Prima Casă/Noua Casă au fost date în 2020. Pentru 2021, plafonul este în scădere, la 1,5 miliarde lei. Estimăm în jur de 6.000 de beneficiari ai programului ‘Noua Casă’, acest tip de garanţie fiind dat tot prin Fondul Naţional de Garantare”, a menţionat Cristian Păun, la videoconferinţa „IMM-urile, oxigen pentru România”.

Totodată, în cadrul evenimentului, preşedintele FNGCIMM a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica