Scandalul dintre Musk și China la care să fii atent: cum ești expus în propria mașină și câte știe despre tine

0 4

Mașinile au devenit un gadget pe roți. Modelele noi sunt super tehnologizate, dar acest lucru poate fi folosit și împotriva ta. Disputa dintre Musk și China redeschide discuția pe acest subiect.

Era tehnologiei presupune să fii mereu conectat și, teoretic, să te simți în siguranță oriunde și oricând. Doar că, așa cum au evoluat soluțiile de securitate cibernetică, așa s-a întâmplat și cu metodele hackerilor. Au venit mai sofisticate.

Și cum totul e despre tehnologie, inclusiv mașinile, autoturismul nu mai pare un spațiu atât de sigur. Practic, ai parte de cam toate tehnologiile pe care le ai acum în telefonul din buzunar. Din acest punct de vedere, inclusiv mașinile pot deveni ținta hackerilor.

Cea mai recentă dispută dintre China și Tesla lui Elon Musk arată că discuția nu e degeaba.

Disputa dintre Musk și China

În urmă cu câteva zile, armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în unitățile sale. Ar fi vorba de îngrijorări legate de camerele video instalate pe vehicule. Șeful Tesla a venit cu replica, din moment ce China reprezintă cea mai mare piață auto din lume și una extrem de importantă pentru constructorul american.

„Există o dorință foarte puternică pentru noi pentru a rămâne confidențiali cu orice informație. Dacă Tesla ar folosi mașini să spioneze în China sau oriunde, am fi închiși”, a replicat Musk.

Musk a îndemnat la mai multă încredere reciprocă între cele mai mari două…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica