Scanarea undelor cerebrale va permite deblocarea device-urilor in viitor

0 322

Tehnologia se indreapta cu pasi repezi spre o noua era iar cel mai probabil vom depasi un prag destul de interesant atunci cand vom ajunge sa folosim cu totul alte metode de deblocare a telefonului si folosire a acestuia dar si pentru alte device-uri. Deja dezvoltatorii de tehnologie prevestesc un viitor in care va fi posibila deblocarea device-urilor folosind undele cerebrale.

Domeniul autentificarii biometrice incepe sa se dezvolte din ce in ce mai bine si se lucreaza la un sistem mult mai sigur fata de cele actuale. Noua tehnologie presupune eliminarea autentificarii folosind scanarea amprentei, a irisului si a fetei deoarece pot fi manipulate destul de usor.

Potrivit unui cercetator de la Universitatea Buffalo in viitor am putea folosi undele cerebrale pentru autentificarea biometrica. Wenyao Xy a realizat un dispozitiv special care poate scana undele cerebrale in timp ce utilizatorul urmareste imagini random.

Testele dureaza destul de mult mai ales ca in prima faza subiectul urmareste diverse poze cu animale si vedete dupa care revine la aproximativ 5 luni sa se testeze daca este recunoscut. Pana in prezent, testele efectuate de cercetator au dat rezultate in 95% dintre cazuri. Momentan principala problema este reprezentata de dispozitivul care ar citi undele cerebrale care in momentan este incomod.

Montarea se face pe cap asa ca va fi mult de lucru pana la deblocarea telefonului fara utilizarea unor aparate speciale. Chiar si asa, rezultatele demonstreaza faptul ca in viitor vom putea utiliza undele cerebrale pentru deblocarea gadget-urilor si recunoasterea biometrica.

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica