Sărăcia a atins cote alarmante: 18 milioane de copii din UE sunt afectați. Ce legătură are pandemia de Covid

0 0

Sărăcia este o problemă mondială cu care ne confruntăm din ce în ce mai aprig, din păcate. Este greu de crezut că în 2021 se mai poate muri de foame, dar statisticile arată că e una dintre cauzele principale de deces la nivel global.

Aproximativ 18 milioane de copii din Uniunea Europeană suferă de sărăcie sau excluziune social. Mulţi alţii sunt expuşi acestui risc ca urmare a pandemiei de COVID-19, a anunţat recent UE, cu ocazia sărbătoririi, pe 20 noiembrie, a Zilei internaţionale a drepturilor copilului, scrie Agerpres.

Sărăcia s-a accentuat din cauza pandemiei

„Astăzi lumea găzduieşte cea mai mare generaţie de tineri din istorie. Din păcate, milioane de copii din întreaga lume, inclusiv 18 milioane în UE, încă trăiesc în sărăcie sau excluziune socială. Mulţi alţii sunt expuşi riscului, deoarece minorii continuă să fie primii care suferă de pe urma impactului socio-economic al pandemiei de COVID-19”, se arată într-o declaraţie comună a Comisiei Europene şi a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Uniunea Europeană estimează că aproximativ 466 de milioane de copii nu au acces la învăţământ la distanţă şi că mulţi s-au văzut obligaţi să abandoneze şcoala.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, UE a reamintit că sprijină educaţia minorilor într-o sută de ţări, acţionând pentru a limita impactul pandemiei şi pentru a facilita o întoarcere în siguranţă la şcoală.

În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica