Sănătatea mintală, victima pandemiei: cum au dus la depresie și suicid îngroparea economiei și izolarea

0 2

Pe 10 octombrie 2020 a avut loc Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Niciodată nu a fost mai relevant acest subiect decât în „primul” an al pandemiei. Deși afecțiunile psihologice continuă să fie un subiect tabu în România, la fel ca mersul la psiholog, în 2020, sănătatea mintală e mai îngrijorătoare ca niciodată.

Ne apropiem cu pași repezi de încheierea primului an de când au fost depistate primul caz de coronavirus în provincia Wubei, China. A fost vorba de un bărbat în vârstă de 55 de ani depistat pe 17 noiembrie 2019.

Au mai fost necesare câteva luni până când infecțiile cu Covid-19 să dobândească statutul de pandemie și să se răspândească în fiecare colț al mapamondului.

Nici nu mai contează câte decizii proaste au fost luate de autorități din fiecare colț al mapamondului. Este irelevant numărul de bolnavi sau decedați provocați de conspirații, iar opinia ta despre utilitatea măștii de protecție este cu atât mai insignifiantă. Am putea spune că nivelul de ignoranță al multora dintre noi ne-a adus unde suntem acum, dar realitate este că, pur și simplu, acest detaliu nu mai este relevant. Consecințele hotărârilor defectuoase sunt mai mult decât evidente.

Un număr mare de afaceri se închid în fiecare zi, oamenii își pierd locurile de muncă, iar hoteluri de renume mondial vor fi devenit un mit până încheiem noi dezbaterea „cu mască sau fără mască”. Dincolo de consecințele economice și…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica