Samsung are o cameră foto care stinge lumina concurenței

0 6


Samsung a tras de același senzor de 12 megapixeli câțiva ani buni deja. În 2020, a pregătit o revoluție. Și de data asta avem informațiile oficiale despre noua tehnologie pentru camere foto pe telefon.

Numele Samsung ISOCELL Bright HMX s-ar putea să nu-ți zică nimic. E însă primul senzor de 108 megapixeli pentru telefoane și e creația Samsung. Deocamdată, nu l-a pus pe niciunul dintre telefoanele sale, folosind chiar și pe Note 10 același senzor principal de 12 MP, dar pentru 2020 ar putea aduce câteva schimbări majore.

Ce are special senzorul Samsung (dincolo de rezoluție)

Noul senzor de la Samsung are o rezoluție de 108 megapixeli, aproape ca o cameră foto profesională pe format mediu, dar și poate filma video la rezoluție 6K și 30 de cadre pe secundă. Ideea nu e să faci poze de 108 MP, ci informația să fie colectată de la toți pixelii și să ai niște imagini de 27 MP pe care le poți printa, distribui online sau procesa așa cum vrei.

Senzorul are o dimensiune de 1/1,33 inci. Spre comparație, senzorul de 12 MP de pe Galaxy Note 10 sau Galaxy S10 are o dimensiune de 1/2,6 inci. Cu cât senzorul e mai mare, cu atât ajunge mai multă lumină la el și imaginile sunt mai clare, mai bogate în detalii. La capitolul dimensiune a senzorului, Samsung a bătut pasul pe loc spre deosebire de Huawei și alți producători.

Primele vești despre noul senzor au venit la mijlocul lunii iulie. Atunci, zvonul era că primul telefon cu așa…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica