S-au relaxat prea devreme: încă o țară din Europa în care nu mai poți merge în vacanță, de restricții

0 1

Un număr mare de români și-au început concediile, dar dacă nu ești atent, s-ar putea să te confrunți cu restricții semnificative în țara de destinație sau să fii forțat să intri în carantină când ai revenit în România.

Lisabona este unul dintre orașele europene foarte vizitate de români. Din păcate, capitala Portugaliei se confruntă acum cu un nou val de cazuri de Covid și, implicit, de restricții. În teorie, pentru o perioadă, toate restricțiile au început să fie ridicate, la fel ca într-o mare parte din Europa.

Guvernul portughez a decis miercuri să suspende procesul de ieşire din lockdown în capitala Lisabona şi în trei municipalităţi, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, relatează AFP. Punctual, capitala țării şi municipalităţile Odemira (sud), Braga şi Vale de Cambra (nord) vor continua să aplice până pe 27 iunie restricţiile antiepidemice în vigoare. La atingerea termenului cu pricina, situația va fi reevaluată și se va lua o altă decizie.

Restricțiile impuse sunt foarte similare cu cele pe care le-am avut în România până la mijlocul lunii trecute. În respectivele zone vizate de autorități, inclusiv Lisabona, telemunca rămâne obligatorie acolo unde este posibil, ceea ce nu se va mai aplica în restul ţării începând din 14 iunie, iar restaurantele se închid la ora 22:30, faţă de ora 01:00 în zonele unde se ridică restricţiile de la acea dată.

Dacă ai o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica