S-a găsit soluția pentru plastic: cum îl transformă cercetătorii în apă

0 4

Este foarte dificil să reciclezi plastic, iar materialul nu se dezintegrează natural decât într-o perioadă foarte lungă de timp. Cercetătorii au găsit însă o soluție creativă la această problemă usturătoare pentru mediu.

Nu mai avem de mult timp spațiu pentru deșeuri plastice. Acesta este și unul dintre motivele pentru care s-au creat insule în ocean din plastic. Situația este atât de dramatică, încât mai multe țări din lume au început să interzică utilizarea de paie de plastic și sacoșe din același material care nu se dezintegrează.

Pentru a remedia însă problema pe termen lung, trebuie găsită o soluție prin care cantitățile masive de plastic care există în lume la această oră să fie reciclate sau tranformate într-un material biodegradabil. Deși se fac de mulți ani progrese în acest sens, soluția dezvoltată de cercetătoarele Jenny Yao și Miranda Wang s-ar putea să fie una dintre cele mai fiabile pe termen lung. În plus, are mari șanse de implementare la scară largă.

Yao și Wang lucrează de mult la producerea unei bacterii care nu doar să consume plasticul, dar să reușească performanța de a-l transforma în apă. Procesul de transformare nu este cel mai facil din lume, dar funcționează, iar asta este cel mai important.

Din păcate, nu este suficient să arunci bacteria peste cantități masive de plastic și să-și facă treaba. În schimb, plasticul trebuie încălzit un pic, pentru a deveni semnificativ…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica