S-a descoperit un nou virus „neașteptat” în Wuhan. Despre ce e vorba și cât de periculos este

0 0

O echipă de cercetători susține că a găsit dovezi ale mai multor virusuri – inclusiv mai multe coronavirusuri noi – în genomurile agricole din laboratoarele din Wuhan și din alte orașe chineze.

Secvențele genetice ale culturilor precum orezul și bumbacul puse între 2017 și 2020 conțineau întreaga secvență genetică a noilor virusuri care par a fi legate de boli umane, cum ar fi MERS și SARS, potrivit cercetărilor pe care echipa le-a distribuit recent pe ArXiv.

„Descoperirea neașteptată”, așa cum a spus echipa, a prezenței acestor boli umane periculoase în aceste facilități de cercetare agricolă, sugerează că protocoalele de siguranță pot să nu fie la capacitate maximă și, după cum afirmă echipa, că virusurile ar fi putut fi eliberate accidental.

Wuhan, din nou subiectul unei descoperiri îngrijorătoare

Este important de reținut că toate aceste concluzii provin din cercetări care nu au fost verificate de oamenii de știință sau de alți experți în domeniu. În timp ce patru dintre cei șase autori ai studiului sunt afiliați la spitale și universități din Spania, Canada și Japonia, primii doi cercetători enumerați în lucrare sunt cercetători independenți, fără afiliere la niciun institut de cercetare, iar un al treilea este afiliat cu un SRL numit după el însuși.

Așadar, în timp ce afirmațiile echipei sunt alarmante și merită analizate în continuare, ar fi înțelept să luăm descoperirile cu pas, până…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica