S-a descoperit sursa vieții în Univers: suntem toți formați din stele

0 1

În fiecare secundă, o stea moare în univers. Dar aceste ființe stelare nu dispar complet, stelele lăsând întotdeauna ceva în urmă.

Unele stele explodează într-o supernovă, transformându-se într-o gaură neagră sau într-o stea cu neutroni, în timp ce majoritatea stelelor devin un nucleu al stelei care a fost odinioară. Cu toate acestea, un nou studiu relevă că aceste nuclee contribuie mai mult la viața în cosmos decât se credea anterior.

Studiul, publicat în Nature Astronomy, sugerează că stelele “White Dwarf” sunt principala sursă de atomi de carbon din Calea Lactee, un element chimic cunoscut ca fiind crucial pentru viață. Când stelele precum propriul nostru Soare rămân fără combustibil, se transformă într-o „pitică albă”. De fapt, 90% dintre toate stelele din Univers ajung stele pitice albe. Acestea sunt, de fapt, rămășițe stelare fierbinți, dense, cu temperaturi care ajung la 99726.85 de grade Celsius. De-a lungul timpului, miliarde de ani, aceste stele se răcesc și, în cele din urmă, se estompează pe măsură ce își varsă materialul exterior. Cu toate acestea, chiar înainte de a se prăbuși, rămășițele lor sunt transportate prin spațiu de vânturi care provin din corpurile lor.

Această cenușă stelară conține elemente chimice precum carbonul

Carbonul este al patrulea produs chimic cel mai abundent din univers și este un element cheie în formarea vieții, deoarece este elementul de bază pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica