S-a descoperit a treia genă care-ți permite să fii odihnit după câteva ore de somn

0 1

Doi cercetători au descoperit cea de-a treia genă a somnului care le permite unora să se odihnească după doar câteva ore de somn.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce ție nu-ți ajung cele opt ore de somn pe noapte dar cumva unii se trezesc odihniți după cinci-șase ore, răspunsul ar putea sta în ADN-ul fiecăruia.

Ying-Hui Fu și Louis Ptáček, cercetători în cadrul University of California au descoperit o nouă mutație genetică asociată cu aceia care se simt odihniți după un somn mai scurt. Aceasta este cea de-a treia genă de aceset fel descoperită până acum, deși cercetătorii consideră că nu va fi ultima.

Lipsa somnului aduce și ea probleme de sănătate precum un risc mai mare de îmbolnăvire de diabet, cancer sau Alzheimer.

Oamenii care au această genă au și un somn mai eficient

În general, omul are nevoie de aproximativ opt ore de somn pentru a se simți în formă dimineața. Totuși, avem și excepția de la regulă. Există un procent din populație care nu are nevoie decât de 4-6 ore de somn pentru a putea funcționa la fel de bine. Timpul pe care aceștia îl câștigă este destul de mare: cam 75 de ore pe lună în care pot întreprinde diverse activități pentru care, probabil, aceia care dorm opt ore pe noapte nu ar avea timp.

Cercetătorii au găsit o mutație în gena NPSR1. Apoi, au crescut șoareci cu această mutație și le-au examinat pattern-urile de somn. Ca rezultat, aceștia au dormit mai puțin decât…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica