Rusia acuză Twitter că a încălcat legea prin faptul că nu a șters conținutul dăunător de pe plarformă

0 6

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia a acuzat luni Twitter că a încălcat legea rusă, spunând că platforma de socializare nu a respectat unele dintre solicitările sale de ștergere a conținutului interzis.
Roskomnadzor a declarat că Twitter nu a reușit să șteargă 2.862 de postări care conțin materiale legate de sinucidere, pornografie și droguri, începând din 2017. Ar putea fi amendat puternic, fiind considerat vinovat că nu a șters în mod repetat conținutul considerat ilegal în temeiul legislației ruse, a spus acesta.

Platforma este folosită pe scară largă de criticul de la Kremlin Alexei Navalny și de aliații săi pentru a critica autoritățile și a anunța noi proteste.

Twitter a fost amendat în trecut pentru încălcarea legilor privind datele din Rusia, dar amenzile au fost până acum relativ mici.
În ultimele luni, Rusia a luat măsuri pentru a exercita o mai mare influență asupra platformelor de socializare străine.

Proiectele de legi adoptate de camera inferioară a parlamentului în decembrie anul trecut au permis Rusiei să perceapă amenzi mari pe platformele care nu șterg conținutul interzis și chiar restricționează accesul la giganții din mass-media socială din SUA dacă „discriminează” mass-media din Rusia.
Ministerul de externe a acuzat, de asemenea, Facebook și alte platforme de socializare din SUA că nu au identificat postări false legate de proteste neautorizate în sprijinul Navalny,…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica