Roverul Perseverance de pe Marte trimite acasă imagini cu aterizarea pe planeta roșie

0 2

Oamenii de știință ai NASA au dezvăluit primele imagini despre aterizarea rover-ului de pe Marte de săptămâna trecută, arătându-și în mod viu inflația de parașută supersonică pe planeta roșie și un hovercraft cu rachetă care coboară laboratorul științific pe roți la suprafață.

Imaginile au fost înregistrate joi de o serie de camere montate în diferite unghiuri ale navei spațiale în mai multe etape, în timp ce transporta roverul, numit Perseverance, prin atmosfera subțire marțiană până la o aterizare ușoară în interiorul unui bazin vast numit Craterul Jezero.

Thomas Zurbuchen, administrator asociat NASA pentru știință, a declarat că a vedea imaginile este modul „cel mai aproape de care te poți apropia de aterizarea pe Marte fără să-ți pui un costum de presiune”.

Montajul video a fost redat pentru reporterii care au fost conectați la o difuzare pe internet a știrilor de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) de lângă Los Angeles, la patru zile după aterizarea istorică a celei mai avansate sonde de astrobiologie trimise vreodată pe altă planetă.

NASA a prezentat, de asemenea, un scurt clip audio capturat de microfoanele de pe rover după sosirea sa, care a inclus murmurul unei rafale ușoare de vânt – primul înregistrat vreodată pe a patra planetă.

Omul de știință în domeniul imagisticii JPL, Justin Maki, a declarat că nava de aterizare staționară a NASA InSight, care a ajuns pe Marte în 2018 pentru a-i…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica