Românul din prima linie în descoperirea unui vaccin anti-COVID, bănuit de o fraudă imensă în SUA

0 1

Sunt mai multe formule care pot ajuta în lupta cu virusul. Iar una dintre soluții ar putea veni de la o companie condusă de un român. Dar, deocamdată, există suspiciuni că totul a fost o țeapă care a generat zeci de milioane de dolari.

Statele Unite ale Americii au fost lovite în plin de criza medicală. Ca să oprească evoluția pandemiei a pornit operațiunea Warp Speed. Acum apar suspiciuni cu privire la modul în care companiile dezvoltă sau nu o formulă de vaccin.

În centrul atenției este și Vaxart, compania condusă de românul Andrei Floroiu. Pe 26 iunie, Vaxart a făcut un anunţ surpriză: un vaccin contra virusului la care lucrează a fost selectat de guvernul SUA pentru a face parte din Warp Speed. Dar nu e chiar așa.

Implicit, acțiunile i-au crescut – chiar de șase ori. Un fond de finanțare a a avut un profit de aproape 200 de milioane de dolari pentru suma investită.

Vaxart e pe-o listă de 11 companii bănuite că au încercat să înșele investitorii și guvernul. După astfel de anunţuri, că au formulă de vaccin, persoane din interiorul a cel puţin 11 companii – cele mai multe firme mici ale căror câştiguri se bazează adesea pe succesul sau eşecul unui singur medicament – au vândut acţiuni în valoare de peste 1 miliard de dolari începând din martie.

Câştigurile bruşte subliniază stimulentele financiare mari oferite oficialilor companiilor pentru a obţine rezultate pozitive legate de vaccinurile şi tratamentele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica