România va intra în scenariul 4: ce înseamnă pentru tine și când s-ar putea întâmpla

0 0

Scenariul 4 pentru România e marcat de momentul în care numărul celor confirmați a trecut de 2.000. Avem și-o estimare oficială acum cu privire la data debutului scenariului 4. Totodată, anumite măsuri de limitare a deplasării populației au fost deja aplicate.

Pe 28 martie, la ora 13, România avea 1.452 de cazuri confirmate. Dintre acestea, 139 de oameni au fost declarați recuperați. În carantină erau 7.801 de oameni, iar decese au fost confirmate 29. La ATI erau internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Până la ora publicării acestui articol, au fost consemnate 37 de decese.

În aceste condiții, România se apropie de scenariul 4, care se va desfășura de la 2.000 de persoane infectate în sus. Acesta prevede, printre altele, închiderea graduală a granițelor și izolarea forțată la domiciliu inclusiv a persoanelor care nu sunt suspecte de infectare.

Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat la Digi24 că România ar putea intra în scenariul 4 la final de martie sau în prima zi din aprilie.

„La începutul săptămânii viitoare [30 martie – 5 aprilie] cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1.500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri, ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice.”
Alexandru Rafila

La jumătatea lunii…Citeste continuarea
aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica